Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
Jak wypłynąć na szerokie wody gastronomicznego biznesu?
(2012-01-29)

Jak wypłynąć na szerokie wody gastronomicznego biznesu?

Po odpowiedź zapraszamy na targi FOOD-to-GO Gdańsk.


Wraz z nadejściem wakacyjnego sezonu na całym Wybrzeżu pojawiają się nowe punkty gastronomiczne – nie brakuje wśród nich lodziarni, smażalni ryb, lokali oferujących kebab czy zapiekanki, a także sezonowych barów w których można spędzić czas sącząc drinka.  Pomimo sporej liczby miejsc oferujących posiłki, wydaje się, że ich oferta jest dość jednolita, a podobną zapiekankę można zjeść i nad Bałtykiem, i pod Tatrami. Jak więc wyróżnić się nie tylko na tle lokalnej konkurencji, ale i w szerszym ujęciu?

Wielu inspiracji oraz nowych pomysłów dostarczą z pewnością targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO, które odbędą się 7-8 lutego b.r. w Hali AWFiS w Gdańsku.
W czasie targów będzie można zarówno zapoznać się z ofertą sprzętu i wyposażenia dla gastronomii, jak i skorzystać z bezpłatnych porad i prezentacji z zakresu przygotowania szybkich i smacznych przekąsek czy rozwoju własnej firmy. Kompleksowy program imprezy jaki zapewniają organizatorzy targów pozwoli każdemu właścicielowi lokalu gastronomicznego znaleźć rozwiązanie dopasowane do jego wymagań.

-   Dla KAWIARNI i LODZIARNI – maszyny i mieszanki do lodów, napoje, ekspresy do kawy, kostkarki, uzdatniacze wody, witryny;
-  Dla PIZZERII i LUNCH BARÓW – opakowania (w tym opakowania do pizzy), sosy, piece do pizzy,  piece konwekcyjno-parowe, rożna, meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej;
-   Dla RESTAURACJI – produkty i półprodukty spożywcze, także potrawy regionalne! Ponadto zmywarki, chłodziarki, akcesoria kuchenne, urządzenia gastronomiczne;
- Dla PUNKTÓW Z JEDZENIEM NA WYNOS – talerze, torebki papierowe, tacki, gotowe dania, przetwory i przyprawy, kebab, tortille, frytkownice;
Dla CATERINGU – opakowania tłuszczo- i wodoodporne, bemary gastronomiczne.

Decydując się na wizytę w hali targowej warto zarezerwować sobie czas na uczestnictwo w branżowych seminariach learnShops. W programie tegorocznej edycji nie zabraknie m.in.:
- pokazów barmańskich – w wykonaniu Trójmiejskiej Grupy Barmańskiej bar4you oraz BarCoctail;
- prezentacji z zakresu nowoczesnych kanałów sprzedaży w lokalach gastronomicznych;
- pokazu przyrządzania sushi przygotowanego przez Restaurację 77Sushi;
- nowych technologii gastronomicznych ułatwiających przygotowywanie dań.

Możliwość zdobycia  praktycznej wiedzy to nie jedyny powód dla którego warto odwiedzić targi FOOD-to-GO. Motywem przewodnim całej imprezy będą żywność regionalna oraz ryby. Na stoisku Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego znajdą Państwo lokalne specjały z Pomorza, które można z powodzeniem wprowadzić do menu własnego lokalu. Tego typu potrawy z pewnością pozwolą wyróżnić się wśród pozostałych restauracji.

banner_FTG_Gdan_üsk_490x140.jpg


Targi dla gastronomii, pizzerii, lodziarni, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO

Wtorek, 7 lutego 2012: 9:00 - 16:30
Środa, 8 lutego 2012: 9:30 - 15:30

Hala AWFiS, ul. K. Górskiego 1, Gdańsk

www.easyfairs.pl

Po dokonaniu rejestracji on-line - bezpłatny wstęp na targi!

Kontakt z biurem organizatora:
Dorota Kołodziejczyk
easyFairs Poland
Dział Marketingu
tel. ( +48) 12 651 95 23
tel. kom. 510 134 219
e-mail: dorota.kolodziejczyk@easyfairs.com