Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
Targi SweetTARG zakończone sukcesem
(2012-03-15)

Zakończyła się III edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2012. Na ponad 3 tys. powierzchni wystawienniczej mogliśmy zobaczyć ponad 70 specjalistów słodkich i piekarniczych branż, którzy prezentowali nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i wielorakiego pieczywa.

Prezentacja targowa obejmowała maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego, dodatki piekarskie i cukiernicze, produkty przemysłu piekarskiego, produkty i półprodukty spożywcze, urządzenia do produkcji lodów, koncentraty smakowe i dodatki do lodów, dekoracje, wyroby cukiernicze, wyroby czekoladowe, galanterię cukierniczą, lody, bakalie, miód i produkty pszczelarskie, produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego, urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne, meble sklepowe, magazynowanie, maszyny pakujące do piekarnictwa, cukiernictwa, urządzenia do utrzymania czystości i higieny oraz wydawnictwa branżowe.

W programie targów znalazły się m.in. zorganizowane przez Małą Akademię Mistrzostwa Zawodowego konkursy branżowe: „Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników” o puchar magazynu Cukiernictwo i Piekarstwo oraz „Konfrontacje Mistrzów”. Dla wystawców konkurs na „Produkt SweetTarg 2012”, „Na Najciekawszy Okolicznościowy Wyrób Piekarski”  „Na Najbardziej Interesującą Ekspozycję”. Dla piekarzy przygotowano bezpłatne szkolenie pt. Wymagania minimalne w zakresie BHP maszyn i urządzeń eksploatowanych  w przemyśle piekarniczym, wyniki kontroli przeprowadzonych w tej branży w 2011 roku”, organizowane przez Okręgową Inspekcję Pracy  w Katowicach. Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP na swoim stoisku uruchomiło  punkt informacyjny w którym pracownicy Izby Rzemieślniczej oraz członkowie Stowarzyszenia pełnili dyżury, udzielając bieżących informacji targowych, związanych zarówno z ekspozycją targową,  jak i informacji dotyczących działalności rzemieślniczej i branży piekarskiej.

Targi odwiedziło ponad 1500 specjalistów.

Oto wyniki konkursów na najlepszy produkt targów SweetTARG 2012

Jury w składzie: przewodniczący jury - prof. nadzw. dr hab. Jan Klimek, członek jury - Lech Jędryka, członek jury – dr hab. inż. Lesław Juszczak przyznało następujące nagrody i wyróżnienia:
 
1) w kategorii WYRÓB

- statuetkę otrzymała firma „Promas” za kompletne wyposażenie cukierni- kawiarni”

 p p1

- statuetkę otrzymała Spółdzielnia Mleczarska „Sudowia” za Milla Cukiernicza
 
s
 
- wyróżnienie otrzymała firma Emix” za jogurt mrożony z proszku
 
e
 
- wyróżnienie otrzymała firma BAKER za Tort Artystyczny
 
ba
 
2) w kategorii URZĄDZENIE

- statuetkę otrzymała firma  „Masz Gliwice” za Krajalnice Taśmową REX

mg
 
- statuetkę otrzymała firma „BioStar” za Drożdżownik DR- EK-400
 
 bi
 
- statuetkę otrzymała firma „Jeremy” za linie krojąco – pakującą
 
j
 
3) w kategorii  KOMPONENT

- wyróżnienie otrzymała firma Pfahnl Polska za chleb orkiszowy z jabłkiem


pf

- wyróżnienie otrzymała firma Kames za Dolce BIO

km


4) Statuetkę za ekspozycję targową ( stoisko ) otrzymała firma Bączkowicz Mankiewicz
 
bacz

5) Wyróżnienie otrzymał Pan Lech Jędryka za innowacyjność w promowaniu produktów piekarskich i promowanie zawodu piekarza

6) Wyróżnienie otrzymał Pan Wiesław Kierat za artyzm i profesjonalizm 




Nagrodzonym bardzo serdecznie gratulujemy.

Dziękujemy Państwu za udział w targach!


Organizator
Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o.
ul. Bytkowska 1B, 40-955 Katowice
sweettarg@fairexpo.pl
www.sweettarg.fairexpo.pl


catering_rgb1.png

 Patronem medialnym Targów SweetTARG