Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
Bogaty program ramowy targów INTERNORGA
(2014-02-21)
W terminie 14 – 19 marca 2014 w Hamburgu odbędzie się 88. edycja targów INTERNORGA przeznaczonych dla branży gastronomicznej, hotelarskiej, żywienia zbiorowego oraz cukiernictwa i piekarstwa. Targi Internorga jako najstarsza i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie dostarcza pełnego obrazu aktualnego stanu branży, a także informacji o najnowszych trendach i technicznych innowacjach, co stanowi cenną inspirację dla zwiedzających.

Równie ważne jak prezentacja na powierzchni 90.000 m2 oferty wystawienniczej przez około 1.200 wystawców jest bogaty program ramowy towarzyszący targom, na który składają się kongresy, fora, pokazy oraz liczne konkursy i zawody dla specjalistów.

W tym roku na program ramowy złożą się m.in:

- zawody żywo w wypiekaniu pizzy o tytuł mistrza Europy „Giropizza d’Europa” (17 marca)

- Wein Welt - specjalny obszar tematyczny poświęcony winom przekazujący wiedzę dotyczącą m.in.win specjalnie dedykowanych gastronomii

- LiquID Barpokaz specjalny dotyczący alkoholi i koktajli alkoholowych serwowanych w klubach i barach

- Forum Trednów Pink Cube dostarczające inspiracji w zakresie piekarnictwa oraz przygotowania przekąsek

- Backshow (15 marca) – inspiracje dotyczące wypieku

- prezentacja dekoracyjnego nakrywania stołuSKYWALK

- Newcomers’ Area
prezentacja firm debiutujących w branży HoReCa.

- specjalny obszar tematyczny poświęcony kawie - Kaffee-Trends

- specjalny obszar tematyczny poświęcony lodom i ich zastosowaniu dla cukierni, gastronomii i branży hotelarskiej

- FoodService Forum – 33. edycja największego w Europie kongresu poświęconego profesjonalnej gastronomii, jednym z głównych tematów będzie marketing personalny i budowanie przywiązania pracowników do firmy

- Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego40. edycja skupi się na rozważaniu wyzwań i szans jakie staną przed branżą gastronomiczną w najbliższych latach

- Forum Catering w Szkole – 4. edycja forum obędzie się pod hasłem „Jedzenie w szkole kolorowe i zdrowe”

- Forum Gastronomiczne – m.in. zawody dla kucharzy i pokazy „Showcase Kitchen”, zawody wiedzy i umiejętności serwowania potraw i obsługi gości „Service Cup, pokazy przygotowane przez związki DEHOGA, VSR, VKD i północnoniemieckie szkoły hotelarskie

- pokazy i prezentacje przygotowane przez północnoniemieckie związki rzemiosła cukierniczego  „„Glass Bakery

- Internorga Zukunftspreisuroczyste wręczenie nagród za innowacyjność

Godziny otwarcia targów:
codziennie w godz. 10.00 – 18.00
Więcej informacji na temat targów uzyskają Państwo w biurze Przedstawicielstwa Targów Hamburskich w Polsce, tel.: -48 22-620 71 98, +48 620 72 98, E-mail: karas@eurotargi.com, kuzmiska@eurotargi.com.

Aneta Kuźmińska

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich w Polsce