Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
Nowy wymiar sztuki kulinarnej
(2014-07-14)

mazurkas.jpg

Wraz z nastaniem ery cateringu, sztuka gastronomiczna nabrała nowego wymiaru. Alternatywnego dla tradycyjnej organizacji przyjęć czy imprez w lokalach. Dzięki niemu możliwe stało się zamówienie usługi gastronomicznej i otrzymanie gotowych potraw pod wskazany adres. Dla wielu tak jest znacznie wygodniej, szybciej i co równie ważne, jest niezwykle elegancko. Bo catering stawia sobie za cel wychodzenie naprzeciw gustom klientów i to nie tylko tych smakowych, ale także estetycznych.

Dobra praktyka cateringowa - obalmy mit

Istotą cateringu jest dostarczanie gotowych potraw pod wskazany przez klienta adres. Nie są one więc przygotowywane na miejscu imprezy, bankietu, czy przyjęcia, ale „dojeżdżają” tam, gdzie klient sobie życzy. Dlatego wiele osób ma wątpliwości co do jakości wykonanych potraw, warunków ich przygotowania czy transportu. „Nie mogę patrzeć na ręce i to nie daje mi gwarancji” - taki sposób myślenia klienta jest jednak zupełnie nieuzasadniony. Bo catering to dla osób, które się nim zajmują, sztuka, w której nie ma miejsca na fuszerkę. A nad wszystkim czuwają Dobre Praktyki Cateringowe, czyli standardy postępowania dla zakładów przygotowujących posiłki.

Spełniając wymagania, dbamy o satysfakcję klienta

Firma cateringowa jako specyficzny rodzaj działalności, w swej istocie skupia się na procesie realizacji produkcji, którego efektem ma być pełne zadowolenie klienta. A to możliwe jest jedynie wtedy, gdy na pierwszym planie rolę odgrywają optymalne metody postępowania oraz odpowiednie operacje technologiczne. Bo ma być smacznie, zdrowo i niezwykle elegancko. Aby tak faktycznie było, takie elementy jak: selekcja surowców, ich prawidłowe przechowywanie, prowadzenie prawidłowej obróbki wstępnej, profesjonalizm w obróbce termicznej, zapewnienie higienicznych warunków transportu i przechowywania, muszą być na najwyższym poziomie.

Jakość i elegancja

Smak potraw a także gwarancja, że przygotowane zostały z najlepszych składników i przy zachowaniu najwyższych standardów, to nie jedyne, czego oczekuje się od cateringu. Dobra Praktyka wymaga również, aby ekspozycja i serwowanie posiłków oddawały charakter kulinarnej sztuki, aby były jej szlachetnym uzupełnieniem. Posiłki mają cieszyć nie tylko podniebienie, ale także oko. Mają być wyrazem artyzmu i elegancji wpisanych w charakter gastronomii.

Mazurkas Catering - mistrz sztuki cateringowej

Mazurkas Catering od lat podbija serca swoich klientów. Stosując się do Dobrych Praktyk Cateringowych, a jednocześnie nosząc w sobie pasję do sztuki kulinarnej, zapewnia usługę cateringową, jak np. catering okolicznościowy w tym catering wesela, która poprzez swój artyzm i elegancję rozbudza zmysły klientów.