Nie tylko lody na patyku – relacja z targów easyFairs® FOOD-to- GO Gdańsk.
(2011-02-23)
Nie tylko lody na patyku – relacja z targów easyFairs® FOOD-to- GO GdaÅ„sk. Uznane firmy prezentujÄ…ce swoje produkty, mnóstwo smacznych przekÄ…sek, a także gastronomiczne show, które gromadziÅ‚y rzesze zwiedzajÄ…cych – wszystko to można byÅ‚o znaleźć na targach dla maÅ‚ej gastronomii, fast food i cateringu – easyFairs FOOD-to-GO GdaÅ„sk, które odbyÅ‚y siÄ™ 8 i 9 lutego w Hali AWFiS w GdaÅ„sku. Organizatorzy postawili sobie za cel dotarcie do jak najwiÄ™kszej grupy restauratorów, wÅ‚aÅ›cicieli maÅ‚ych punktów gastronomicznych czy sezonowych barów oraz umożliwienie im zapoznania siÄ™ z ofertÄ… firm z branży gastronomicznej. Nowa impreza w targowym kalendarzu Pomorza przyciÄ…gnęła pokaźnÄ… grupÄ™ zwiedzajÄ…cych bezpoÅ›rednio zwiÄ…zanych z branżą gastronomicznÄ…. WÅ›ród goÅ›ci targowych dominowali wÅ‚aÅ›ciciele i managerowie restauracji, którzy stanowili prawie 70% wszystkich zwiedzajÄ…cych. Mieli oni szansÄ™ nawiÄ…zać kontakty biznesowe z przedstawicielami 40 przedsiÄ™biorstw prezentujÄ…cych swoje produkty czy usÅ‚ugi na targach. Targi easyFairs FOOD-to-GO to branżowa impreza skupiajÄ…ca przedstawicieli sektora maÅ‚ej gastronomii. W przeciwieÅ„stwie do wielu innych wydarzeÅ„ tego typu, targi easyFairs FOOD-to-GO nie obejmujÄ… caÅ‚ego rynku HoReCa, ale przede wszystkim sektor Fast-food. Taka specjalizacja pozwala w jeszcze lepszy sposób speÅ‚nić oczekiwania zwiedzajÄ…cych oraz zaproponować im najlepsze produkty i rozwiÄ…zania. W trakcie gdaÅ„skiej edycji targów przedstawiciele branży gastronomicznej mogli zapoznać siÄ™ z ofertÄ… firm majÄ…cych w swoim asortymencie takie produkty jak m.in.: profesjonalny sprzÄ™t gastronomiczny (elementy wyposażenia lodziarni i cukierni, urzÄ…dzenia do obróbki żywnoÅ›ci), produkty i póÅ‚produkty spożywcze (mrożonki, przyprawy, lody, pieczywo, nabiaÅ‚), opakowania spożywcze, Å›rodki utrzymania czystoÅ›ci. Nie zabrakÅ‚o również nowoÅ›ci czy produktów wychodzÄ…cych naprzeciw zmianom jakie ciÄ…gle dokonujÄ… siÄ™ w branży. Sporym zainteresowaniem zwiedzajÄ…cych cieszyÅ‚y siÄ™ pochÅ‚aniacze dymu tytoniowego – urzÄ…dzenia obecnie wÅ‚aÅ›ciwie niezbÄ™dne w barach czy restauracjach. SpoÅ›ród daÅ„ typu Fast-food na uznanie z pewnoÅ›ciÄ… zasÅ‚uguje „ziemniak na patyku” – nowatorska metoda podawania znanych od dawna frytek. Być może już niedÅ‚ugo na nadmorskich deptakach pojawiÄ… siÄ™ tÅ‚umy turystów z ’’ziemniakiem na patyku’’ zamiast tradycyjnych lodów? Póki co jednak mrożone desery w rożku lub na patyku majÄ… siÄ™ bardzo co dobrze, co byÅ‚o widać w trakcie targów. Spora liczba firm oferujÄ…cych rozwiÄ…zania dla lodziarni, a także ich bogata oferta zdobyÅ‚y sobie uznanie zwiedzajÄ…cych. Koncepcja targów easyFairs FOOD-to-GO stwarza nie tylko szansÄ™ nawiÄ…zania ciekawych kontaktów biznesowych czy zapoznania siÄ™ z nowoÅ›ciami na rynku, ale także daje możliwość uczestniczenia w warsztatach i mini-prezentacjach learnShops. Seminaria organizowane na otwartej przestrzeni targowej zgromadziÅ‚y wielu zwiedzajÄ…cych. Szczególnym zainteresowaniem cieszyÅ‚y siÄ™ show barmaÅ„skie oraz pokaz parzenia kawy, ale i na innych, bardziej teoretycznych prezentacjach, nie zabrakÅ‚o widzów. GoÅ›cie targowi docenili różnorodność z jakÄ… spotkali siÄ™ na targach easyFairs FOOD-to-GO i ponad 70 % z nich stwierdziÅ‚o, że przygotowana oferta speÅ‚niÅ‚a ich wymagania. Organizatorzy już dziÅ› zapraszajÄ… do udziaÅ‚u w drugiej edycji targów easyFairs FOOD-to-GO GdaÅ„sk, która odbÄ™dzie siÄ™ w lutym 2012 roku oraz do odwiedzenia trzeciej edycji targów w Krakowie, w dniach 11 i 12 maja 2011 r. Z pewnoÅ›ciÄ… nie zabraknie ciekawych rozwiÄ…zaÅ„, które pozwolÄ… PaÅ„stwu wzbogacić ofertÄ™ na nadchodzÄ…cy letni sezon. |