UdziaÅ‚ w Targach FOOD-to-GO umożliwia wystawcom jak i odwiedzajÄ…cym nawiÄ…zanie nowych relacji biznesowych, podtrzymanie tych już istniejÄ…cych, zaprezentowanie i poznanie nowinek dotyczÄ…cych wyposażenia i produktów dla gastronomii.
JednÄ… z gÅ‚ównych atrakcji gdaÅ„skiego eventu sÄ… seminaria learnShops™. Liczne pokazy i degustacje połączone z prezentacjami prowadzonymi przez osoby znane w branży,co roku inspirujÄ… i pomagajÄ… lepiej przygotować siÄ™ do letniego sezonu. Tematyka tegorocznych seminariów skupia siÄ™ wokóÅ‚ marketingu w gastronomii, menu bezglutenowego oraz deserów.
Mistrz Cukiernictwa, juror pierwszego polskiego cukierniczego show „Polski Turniej Wypieków”, znany z programów kulinarnych –Tomasz Deker, podczas seminariów learnShops poprowadzi warsztaty cukiernicze. „SÅ‚odkie inspiracje Tomasza Dekera” rzucÄ… nowe Å›wiatÅ‚o na cukiernictwo, dziÄ™ki doÅ›wiadczeniu, które prowadzÄ…cy zdobyÅ‚ w Polsce i za granicÄ….
W Å›wiat sÅ‚odkich wypieków zabierze PaÅ„stwa finalistka drugiej edycji programu „MasterChef” Diana Volokhova, która jak sama twierdzi „W Polsce znalazÅ‚a swoje miejsce na ziemi”. Wspomnienia z dzieciÅ„stwa w Armenii, w której siÄ™ wychowywaÅ‚a sÄ… nieodzownÄ… inspiracjÄ… tworzonych przez niÄ… daÅ„. Na targach zaprezentuje wiÄ™c tradycyjnÄ… kuchniÄ™ ormiaÅ„skÄ… w szczególnoÅ›ci skupiajÄ…c siÄ™ na sÅ‚odkich wypiekach.
Oprócz Strefy Deserowe Inspiracje, istotnym tematem podczas gdaÅ„skich targów FOOD-to-GO bÄ™dzie bezglutenowe menu. Polskie Stowarzyszenie Osób z CeliakiÄ… i na Diecie Bezglutenowej już po raz trzeci poruszy temat diety bezglutenowej w polskich restauracjach. RosnÄ…ce zainteresowanie produktami ze znakiem przekreÅ›lonego kÅ‚osa z roku na rok zachÄ™ca wÅ‚aÅ›cicieli restauracji i punktów gastronomicznych do wprowadzenia do karty nowych, bezglutenowych potraw. Patronem Strefy Bezglutenowej jest firma GLUTENEX Sp. z o.o. której przedstawiciele poprowadzÄ… prezentacjÄ™ pt. „Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie” i tym samym obalÄ… wszelkie mity zwiÄ…zane z produktami bezglutenowymi.
Kolejnymi gośćmi specjalnymi tegorocznych targów bÄ™dÄ… Jola SÅ‚oma i Marek Trymbulak z Atelier Smaku. Ich nowatorskie podejÅ›cie do kulinariów w szczególnoÅ›ci do kuchni wegaÅ„skiej i bezglutenowej pozwoli zaspokoić nawet najbardziej wymagajÄ…ce podniebienia. Zapraszamy również do Food Tracka Atelier Smaku przez dwa dni trwania targów.
Podczas seminariów learnShops managerowie restauracji, pizzerii, hoteli i pensjonatów dziÄ™ki firmie SmartenPR w piguÅ‚ce zyskajÄ… wiedzÄ™ na temat marketingu w gastronomii i hotelarstwie. Firma Smarten jest pierwszÄ… agencjÄ… w Polsce, która na co dzieÅ„ wspóÅ‚pracuje z sektorem HoReCa. Szkolenia z ich udziaÅ‚em cieszÄ… siÄ™ dużą popularnoÅ›ciÄ… i na pewno zainspirujÄ… do podjÄ™cia nowych dziaÅ‚aÅ„ marketingowych. ZachÄ™camy również do udziaÅ‚u w szkoleniu „Obecna sytuacja rynku gastronomicznego. Jak odnaleźć siÄ™ i zdobyć klientów w dzisiejszych czasach?”, który poprowadzi Anna DÄ™bska z portalu GdzieZjesc.info
Jednak najważniejszym elementem targów jest wystawa urzÄ…dzeÅ„, maszyn i produktów dla branży gastronomicznej, niezbÄ™dnych do prowadzenia zarówno caÅ‚orocznego jak i sezonowego biznesu. Spotkania na stoiskach wystawców bÄ™dÄ… doskonałą okazjÄ… do nawiÄ…zania i podtrzymania znajomoÅ›ci w branży. PeÅ‚nÄ… listÄ™ wystawców można znaleźć na stronie targów www.food-to-go.pl
FOOD-to-GO od lat uznawane sÄ… za najciekawsze i najbardziej różnorodnetargi gastronomiczne na Pomorzu. Na poczÄ…tku lutegoAmber Expo w GdaÅ„skuzamieni siÄ™ w kulinarne centrum Polski.
ZachÄ™camy do rejestracji on-line na stronie www.food-to-go.pl, która umożliwi bezpÅ‚atny wstÄ™p oraz udziaÅ‚ we wszystkich atrakcjach.
Do zobaczenia
Miejsce targów:
Godziny otwarcia:
Organizator:
Kontakt: SzczegóÅ‚y na www.easyfairs.com/pl/ftg2015
easyFairs Sp. z o.o./Targi w Krakowie Sp. z o.o.
|
Zarejestruj się na Targi FOOD-to-GO i weź udział w warsztatach gastronomicznych z wyjątkowymi gośćmi
(2015-01-23)