Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
Zarejestruj się na Targi FOOD-to-GO i weź udział w warsztatach gastronomicznych z wyjątkowymi gośćmi
(2015-01-23)

ftg15


Masz wÅ‚asnÄ… restauracjÄ™? Prowadzisz lodziarniÄ™ lub cukierniÄ™? A może Twój biznes powiÄ…zany jest z cateringiem? JeÅ›li choć na jedno z tych pytaÅ„ odpowiedź brzmi tak, nie może CiÄ™ zabraknąć na V Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które odbÄ™dÄ… siÄ™ już 4-5 lutego.  Hala AMBER EXPO w GdaÅ„sku po raz kolejny bÄ™dzie goÅ›cić znakomite gwiazdy gastronomii, doskonaÅ‚ych profesjonalistów w swojej branży jak i osoby dopiero zaczynajÄ…ce swojÄ… przygodÄ™ w kulinarnym Å›wiecie.

UdziaÅ‚ w Targach FOOD-to-GO umożliwia wystawcom jak i odwiedzajÄ…cym nawiÄ…zanie nowych relacji biznesowych, podtrzymanie tych już istniejÄ…cych, zaprezentowanie i poznanie nowinek dotyczÄ…cych wyposażenia i produktów dla gastronomii.

 JednÄ… z gÅ‚ównych atrakcji gdaÅ„skiego eventu sÄ… seminaria learnShops™.  Liczne pokazy i degustacje połączone z prezentacjami prowadzonymi przez osoby znane w branży,co roku inspirujÄ… i pomagajÄ… lepiej przygotować siÄ™ do letniego sezonu. Tematyka tegorocznych seminariów skupia siÄ™ wokóÅ‚ marketingu w gastronomii, menu bezglutenowego oraz deserów.

Mistrz Cukiernictwa, juror pierwszego polskiego cukierniczego show „Polski Turniej Wypieków”, znany z programów kulinarnych –Tomasz Deker, podczas seminariów learnShops poprowadzi warsztaty cukiernicze. „SÅ‚odkie inspiracje Tomasza Dekera” rzucÄ… nowe Å›wiatÅ‚o na cukiernictwo, dziÄ™ki doÅ›wiadczeniu, które prowadzÄ…cy zdobyÅ‚ w Polsce i za granicÄ….

W Å›wiat sÅ‚odkich wypieków zabierze PaÅ„stwa finalistka drugiej edycji programu „MasterChef” Diana Volokhova, która jak sama twierdzi „W Polsce znalazÅ‚a swoje miejsce na ziemi”. Wspomnienia z dzieciÅ„stwa w Armenii, w której siÄ™ wychowywaÅ‚a sÄ… nieodzownÄ… inspiracjÄ… tworzonych przez niÄ… daÅ„. Na targach zaprezentuje wiÄ™c tradycyjnÄ… kuchniÄ™ ormiaÅ„skÄ… w szczególnoÅ›ci skupiajÄ…c siÄ™ na sÅ‚odkich wypiekach.

Oprócz Strefy Deserowe Inspiracje, istotnym tematem podczas gdaÅ„skich targów FOOD-to-GO bÄ™dzie bezglutenowe menu. Polskie Stowarzyszenie Osób z CeliakiÄ… i na Diecie Bezglutenowej już po raz trzeci poruszy temat diety bezglutenowej w polskich restauracjach. RosnÄ…ce zainteresowanie produktami ze znakiem przekreÅ›lonego kÅ‚osa z roku na rok zachÄ™ca wÅ‚aÅ›cicieli restauracji i punktów gastronomicznych do wprowadzenia do karty nowych, bezglutenowych potraw. Patronem Strefy Bezglutenowej jest firma GLUTENEX Sp. z o.o. której przedstawiciele poprowadzÄ… prezentacjÄ™ pt. „Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie” i tym samym obalÄ… wszelkie mity zwiÄ…zane z produktami bezglutenowymi.

Kolejnymi gośćmi specjalnymi tegorocznych targów bÄ™dÄ… Jola SÅ‚oma i Marek Trymbulak z Atelier Smaku. Ich nowatorskie podejÅ›cie do kulinariów w szczególnoÅ›ci do kuchni wegaÅ„skiej i bezglutenowej pozwoli zaspokoić nawet najbardziej wymagajÄ…ce podniebienia. Zapraszamy również do Food Tracka Atelier Smaku przez dwa dni trwania targów.

Podczas seminariów learnShops managerowie restauracji, pizzerii, hoteli i pensjonatów dziÄ™ki firmie SmartenPR w piguÅ‚ce zyskajÄ… wiedzÄ™ na temat marketingu w gastronomii i hotelarstwie. Firma Smarten jest pierwszÄ… agencjÄ… w Polsce, która na co dzieÅ„ wspóÅ‚pracuje z sektorem HoReCa. Szkolenia z ich udziaÅ‚em cieszÄ… siÄ™ dużą popularnoÅ›ciÄ… i na pewno zainspirujÄ… do podjÄ™cia nowych dziaÅ‚aÅ„ marketingowych. ZachÄ™camy również do udziaÅ‚u w szkoleniu „Obecna sytuacja rynku gastronomicznego. Jak odnaleźć siÄ™ i zdobyć klientów w dzisiejszych czasach?”, który poprowadzi Anna DÄ™bska z portalu GdzieZjesc.info

Jednak najważniejszym elementem targów jest wystawa urzÄ…dzeÅ„, maszyn i produktów dla branży gastronomicznej, niezbÄ™dnych do prowadzenia zarówno caÅ‚orocznego jak i sezonowego biznesu.  Spotkania na stoiskach wystawców bÄ™dÄ… doskonałą okazjÄ… do nawiÄ…zania i podtrzymania znajomoÅ›ci w branży.  PeÅ‚nÄ… listÄ™ wystawców można znaleźć na stronie targów www.food-to-go.pl

FOOD-to-GO od lat uznawane sÄ… za najciekawsze i najbardziej różnorodnetargi gastronomiczne na Pomorzu. Na poczÄ…tku lutegoAmber Expo w GdaÅ„skuzamieni siÄ™ w kulinarne centrum Polski. 

ZachÄ™camy do rejestracji on-line na stronie www.food-to-go.pl, która umożliwi bezpÅ‚atny wstÄ™p oraz udziaÅ‚ we wszystkich atrakcjach.

Do zobaczenia

Miejsce targów:
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11, Gdańsk

Godziny otwarcia:
Åšroda, 4 lutego 2015 r. 10:00 – 16:30
Czwartek, 5 lutego 2015 r. 10:00 – 15:30

Organizator:
easyFairs® Poland Sp. z o.o./Targi w Krakowie Sp. z o.o.
Tel. +48 12 651 95 20
Fax +48 12 651 95 22

Kontakt:
Katarzyna GoÅ›ciaÅ„ska – Specjalista ds. Marketingu
Tel: +48 12 651 95 23
Kom: +48 510 134 219
Fax: +48 12 651 95 22
goscianska@targi.krakow.pl

SzczegóÅ‚y na www.easyfairs.com/pl/ftg2015

ef.png

easyFairs Sp. z o.o./Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel.: +48 12 651 95 20
fax: +48 12 651 95 22
poland@easyfairs.com
www.easyfairs.com/pl

 

catering_rgb1.png

Patronem Medialnym Targów