Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
Zarejestruj się na Targi FOOD-to-GO i weź udział w warsztatach gastronomicznych z wyjątkowymi gośćmi
(2015-01-23)

ftg15


Masz własną restaurację? Prowadzisz lodziarnię lub cukiernię? A może Twój biznes powiązany jest z cateringiem? Jeśli choć na jedno z tych pytań odpowiedź brzmi tak, nie może Cię zabraknąć na V Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które odbędą się już 4-5 lutego.  Hala AMBER EXPO w Gdańsku po raz kolejny będzie gościć znakomite gwiazdy gastronomii, doskonałych profesjonalistów w swojej branży jak i osoby dopiero zaczynające swoją przygodę w kulinarnym świecie.

Udział w Targach FOOD-to-GO umożliwia wystawcom jak i odwiedzającym nawiązanie nowych relacji biznesowych, podtrzymanie tych już istniejących, zaprezentowanie i poznanie nowinek dotyczących wyposażenia i produktów dla gastronomii.

 Jedną z głównych atrakcji gdańskiego eventu są seminaria learnShops™.  Liczne pokazy i degustacje połączone z prezentacjami prowadzonymi przez osoby znane w branży,co roku inspirują i pomagają lepiej przygotować się do letniego sezonu. Tematyka tegorocznych seminariów skupia się wokół marketingu w gastronomii, menu bezglutenowego oraz deserów.

Mistrz Cukiernictwa, juror pierwszego polskiego cukierniczego show „Polski Turniej Wypieków”, znany z programów kulinarnych –Tomasz Deker, podczas seminariów learnShops poprowadzi warsztaty cukiernicze. „Słodkie inspiracje Tomasza Dekera” rzucą nowe światło na cukiernictwo, dzięki doświadczeniu, które prowadzący zdobył w Polsce i za granicą.

W świat słodkich wypieków zabierze Państwa finalistka drugiej edycji programu „MasterChef” Diana Volokhova, która jak sama twierdzi „W Polsce znalazła swoje miejsce na ziemi”. Wspomnienia z dzieciństwa w Armenii, w której się wychowywała są nieodzowną inspiracją tworzonych przez nią dań. Na targach zaprezentuje więc tradycyjną kuchnię ormiańską w szczególności skupiając się na słodkich wypiekach.

Oprócz Strefy Deserowe Inspiracje, istotnym tematem podczas gdańskich targów FOOD-to-GO będzie bezglutenowe menu. Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej już po raz trzeci poruszy temat diety bezglutenowej w polskich restauracjach. Rosnące zainteresowanie produktami ze znakiem przekreślonego kłosa z roku na rok zachęca właścicieli restauracji i punktów gastronomicznych do wprowadzenia do karty nowych, bezglutenowych potraw. Patronem Strefy Bezglutenowej jest firma GLUTENEX Sp. z o.o. której przedstawiciele poprowadzą prezentację pt. „Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie” i tym samym obalą wszelkie mity związane z produktami bezglutenowymi.

Kolejnymi gośćmi specjalnymi tegorocznych targów będą Jola Słoma i Marek Trymbulak z Atelier Smaku. Ich nowatorskie podejście do kulinariów w szczególności do kuchni wegańskiej i bezglutenowej pozwoli zaspokoić nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zapraszamy również do Food Tracka Atelier Smaku przez dwa dni trwania targów.

Podczas seminariów learnShops managerowie restauracji, pizzerii, hoteli i pensjonatów dzięki firmie SmartenPR w pigułce zyskają wiedzę na temat marketingu w gastronomii i hotelarstwie. Firma Smarten jest pierwszą agencją w Polsce, która na co dzień współpracuje z sektorem HoReCa. Szkolenia z ich udziałem cieszą się dużą popularnością i na pewno zainspirują do podjęcia nowych działań marketingowych. Zachęcamy również do udziału w szkoleniu „Obecna sytuacja rynku gastronomicznego. Jak odnaleźć się i zdobyć klientów w dzisiejszych czasach?”, który poprowadzi Anna Dębska z portalu GdzieZjesc.info

Jednak najważniejszym elementem targów jest wystawa urządzeń, maszyn i produktów dla branży gastronomicznej, niezbędnych do prowadzenia zarówno całorocznego jak i sezonowego biznesu.  Spotkania na stoiskach wystawców będą doskonałą okazją do nawiązania i podtrzymania znajomości w branży.  Pełną listę wystawców można znaleźć na stronie targów www.food-to-go.pl

FOOD-to-GO od lat uznawane są za najciekawsze i najbardziej różnorodnetargi gastronomiczne na Pomorzu. Na początku lutegoAmber Expo w Gdańskuzamieni się w kulinarne centrum Polski. 

Zachęcamy do rejestracji on-line na stronie www.food-to-go.pl, która umożliwi bezpłatny wstęp oraz udział we wszystkich atrakcjach.

Do zobaczenia

Miejsce targów:
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11, Gdańsk

Godziny otwarcia:
Środa, 4 lutego 2015 r. 10:00 – 16:30
Czwartek, 5 lutego 2015 r. 10:00 – 15:30

Organizator:
easyFairs® Poland Sp. z o.o./Targi w Krakowie Sp. z o.o.
Tel. +48 12 651 95 20
Fax +48 12 651 95 22

Kontakt:
Katarzyna Gościańska – Specjalista ds. Marketingu
Tel: +48 12 651 95 23
Kom: +48 510 134 219
Fax: +48 12 651 95 22
goscianska@targi.krakow.pl

Szczegóły na www.easyfairs.com/pl/ftg2015

ef.png

easyFairs Sp. z o.o./Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel.: +48 12 651 95 20
fax: +48 12 651 95 22
poland@easyfairs.com
www.easyfairs.com/pl

 

catering_rgb1.png

Patronem Medialnym Targów