Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
10 Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, Kraków 16-18.11.2011
(2011-11-18)

10 Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, Kraków 16-18.11.2011

Targi w Krakowie Sp. z o.o.

ul. Centralna 41a
31-586 Kraków

gastrofoodban

Największe jesienne Targi branży HoReCa w Polsce: co roku na powierzchni ponad 7 tys. m2 spotyka się w Krakowie blisko 300 wystawców z kraju i zagranicy. Na targach prezentowana jest pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata.

W jednym miejscu i czasie, w niepowtarzalnej atmosferze Krakowa, równocześnie odbywają się trzy imprezy: 19. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA, 10. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD oraz 9. Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO, co trzykrotnie zwiększa możliwości dotarcia ze swoją ofertą do potencjalnych bądź aktualnych klientów.
 
Salon Kawy i Herbaty
Na specjalnie przygotowanej i zaaranżowanej przestrzeni firmy kawowe, herbaciane, palarnie kawy oraz dystrybutorzy sprzętu zaprezentują swoją ofertę. Rosnąca wiedza konsumentów i ich oczekiwań odnośnie jakości serwowanych napojów oraz rozwój konkurencji w naturalny sposób wymuszają konieczność ciągłego dbania o wysokie standardy parzenia i serwowania kawy oraz herbaty. Dlatego w ramach Salonu odbędzie się cykl prezentacji i szkoleń dla baristów oraz personelu przygotowującego kawę czy herbatę.

Salon Produktów Regionalnych 
Miejsce promocji zdrowych, naturalnych i regionalnych produktów Małopolski: serów, wędlin, alkoholi (miody pitne, nalewki, piwo, wino), pieczywa, miodów, soków, przetworów.

Sektor Żywności Wygodnej (Convenience Food)
Rosnące koszty pracy powodują, że restauracje i hotele coraz częściej sięgają po przetworzoną żywność. Poza tym wymagania HACCP sprawiają, że często łatwiej i bezpieczniej jest użyć gotowych produktów. W związku z tym żywność wygodna i produkty porcjowane są nowym i coraz popularniejszym trendem w sektorze HoReCa. Estetyka i ekonomia to główne powody, dla których branża sięga po tego typu produkty. Dlatego zapraszamy producentów i dystrybutorów takiej żywności do zaprezentowania swoich możliwości podczas targów.

Zakres branżowy Targów Gastrofood®:
- artykuły spożywcze
- żywność mrożona, lody
- mięsa, wędliny, dziczyzna
- ryby i owoce morza
- produkty nabiałowe
- produkty mączne, zbożowe, makarony
- produkty piekarnicze
- warzywa i owoce (świeże, suszone, konserwowane)
- wyroby tłuszczowe
- słodycze i produkty cukiernicze
- napoje alkoholowe
- napoje bezalkoholowe
- używki: kawa, herbata
- koncentraty, keczupy, musztardy, sosy
- zioła i przyprawy


tk.jpg


Więcej:
www.gastrofood.krakow.pl
www.horeca.krakow.pl
www.targi.krakow.pl