Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
11. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, Kraków 14-16.11.2012
(2012-11-16)
11. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, Kraków 14-16.11.2012


Targi w Krakowie Sp. z o.o.

ul. Centralna 41a
31-586 Kraków

gastrofoodban

W jednym miejscu i czasie odbywają się aż trzy tematycznie powiązane imprezy:
20. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii w Krakowie HORECA®, 11. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii w Krakowie GASTROFOOD® oraz 10. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®. Trzykrotnie zwiększa to możliwość dotarcia do nowych i aktualnych klientów. Co roku w Krakowie ponad 300 wystawców z kraju i zagranicy prezentuje kompleksową ofertę gościom branżowym z całej Polski, a także ze Słowacji, Czech i Ukrainy. W ten sposób Targi HORECA®, GASTROFOOD® i ENOEXPO® mają coraz większy zasięg oddziaływania.


Zakres branżowy Targów Gastrofood®
- artykuły spożywcze
- żywność mrożona, lody
- mięsa, wędliny, dziczyzna
- ryby i owoce morza
- produkty nabiałowe
- produkty mączne, zbożowe, makarony
- produkty piekarnicze
- warzywa i owoce (świeże, suszone, konserwowane)
- wyroby tłuszczowe
- słodycze i produkty cukiernicze
- napoje alkoholowe
- napoje bezalkoholowe
- używki: kawa, herbata
- koncentraty, keczupy, musztardy, sosy
- zioła i przyprawy

Salon Kawy i Herbaty
Na specjalnie przygotowanej i zaaranżowanej przestrzeni firmy kawowe, herbaciane, palarnie kawy oraz dystrybutorzy sprzętu zaprezentują swoją ofertę. Rosnąca wiedza konsumentów i ich oczekiwań odnośnie jakości serwowanych napojów oraz rozwój konkurencji w naturalny sposób wymuszają konieczność ciągłego dbania o wysokie standardy parzenia i serwowania kawy oraz herbaty. Dlatego w ramach Salonu odbędzie się cykl prezentacji i szkoleń dla baristów oraz personelu przygotowującego kawę czy herbatę.

Salon Produktów Regionalnych
Miejsce promocji zdrowych, naturalnych i regionalnych produktów Małopolski: serów, wędlin, alkoholi (miody pitne, nalewki, piwo, wino), pieczywa, miodów, soków, przetworów.

Sektor Żywności Wygodnej (Convenience Food)
Rosnące koszty pracy powodują, że restauracje i hotele coraz częściej sięgają po przetworzoną żywność. Poza tym wymagania HACCP sprawiają, że często łatwiej i bezpieczniej jest użyć gotowych produktów. W związku z tym żywność wygodna i produkty porcjowane są nowym i coraz popularniejszym trendem w sektorze HoReCa. Estetyka i ekonomia to główne powody, dla których branża sięga po tego typu produkty. Dlatego zapraszamy producentów i dystrybutorów takiej żywności do zaprezentowania swoich możliwości podczas targów.


tk.jpg


Więcej:
www.horeca.krakow.pl
www.gastrofood.krakow.pl
www.targi.krakow.pl