Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
3 Kolory cafe grill&restaurant

3 Kolory cafe grill&restaurant

Poleć nas innym
27. edycja Międzynarodowych Specjalistycznych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Cateringu i Cukiernictwa INTERGASTRA, Stuttgart 01-05.02.2014
(2014-02-05)
27. edycja  Międzynarodowych Specjalistycznych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Cateringu i Cukiernictwa INTERGASTRA, Stuttgart 01-05.02.2014
  

Już za niespełna miesiąc, w terminie 1 – 5 lutego 2014 na terenach targowych w Stuttgarcie  znajdujących się tuż przy lotnisku i autostradzie A8 odbędzie się 27. edycja  Międzynarodowych Specjalistycznych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Cateringu i Cukiernictwa INTERGASTRA.

Goście, którzy odwiedzą targi będą mieli okazję podziwiać najnowsze rozwiązania i innowacje dla branży gastronomicznej, hotelarskiej oraz dla cateringu, cukiernictwa i przemysłu kawiarnianego prezentowane na powierzchni wystawienniczej 100.000 m2. Organizatorzy spodziewają się rekordowej liczby 1.300 wystawców i 90.000 zwiedzających.

Podział tematyczny hal

- hala 1 - największa w Europie hala poświęcona w całości technice kuchennej (20.000 m2)
- hale 3, 5 i C2 - produkty spożywcze,
- hale 7 i 9 – artykuły cukiernicze, świat kawy, świat lodów - targi GELATISSIMO
- hala 8 - napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
- hala 6 - branża hotelarska Fokus Hotel
- hala 4 -  wyposażenie i wystrój.
-  hala C1 - Nightlife


Program ramowy

Nieodłącznym elementem każdej edycji INTERGASTRY jest bogaty i interesujący program towarzyszący targom, na który składają się fora, wykłady (poświęcone m.in. żywieniu zbiorowemu, cateringowi), a także pokazy, prezentacje i liczne konkursy dla kucharzy (m.in. Becuse d’Or Germany, Couvert d’Or, Culinary Competition), cukierników (Forum Trendów w Cukiernictwie, Intergastra Cup), barmanów (Bar Competitions BDU, Internationaler Flairbartending-Wettbewerb) i pracowników hoteli zajmujących się dekoracyjnym nakrywaniem stołu i serwowaniem potraw.

Podczas tegorocznej edycji targów po raz pierwszy w ramach „2. Stuttgart Coffee Summit” odbędzie się konkurs degustacji kawy „blind-cupping”.

Promowaniu innowacyjności służy konkurs „Gastro-Innovations-Preis”, do którego wystawcy zgłaszają swoje nowatorskie produkty i rozwiązania.

Termin otwarcia targów:
1 – 5 lutego  w godz. 10.00 – 18.00

Ceny biletów:

bilet jednodniowy zakupiony w kasie        - 30 EUR
bilet jednodniowy w przedsprzedaży z kodem*    - 24 EUR

*kod rabatowy dostępny jest w Przedstawicielstwie Targów Stuttgarckich w Polsce – tel. +48 22-620 72 98 lub mail: kuzminska@eurotargi.com
            
Aneta Kuźmińska
Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich w Polsce